Смартфоните на Apple отчитат впечатляващи продажби всяка година и са един от най-популярните брандове в индустрията. Ако сте собственик на iPhone вероятно сте добре запознати с функциите, които предлага iOS. Въпреки тов има няколко скрити кода, които могат да ви бъдат полезни в редица ситуации. Етои кои са те, съобщавa nypost:

 

Как да разберете IMEI номера на iPhone

IMEI е съкращение от International Mobile Equipment Identity (IMEI) и е уникален номер за всеки смартфон. Може да ви потрябва при смяна на мобилен оператор или търсене на загубен iPhone. За да видите своя IMEI въведете във Phone приложението *#06#.

 

Подобрете сигнала на връзката

Има скрито меню, с което да подобрите 4G LTE връзката. За да го активирате въведете *3001#12345#*. След което натиснете зелената слушалка. Допълнително меню ще ви подкани да изберете LTE и "Serving Cell Meas". Колкото по-близка е цифрата в горната част на екрана до 0 , толкова по-добър е сигнала.

 

Пренасочвайте входящи обаждания

Aко искате да пренасочите обаждане, без да вдигате изберете *61* или *62*, когато продължително не приемате разговора. Когато сте заети и искате да пренасочите изберете *67*, като след всеки код въведете номера, към който да се прехвърлят обажданията, добавете # и изберете зелената слушалка. Спирането на Call Forwarding става с въвеждането на същия код и зелената слушалка.

 

 

Скривайте Caller ID на iPhone

Командата #31# е подходящо решение, когато искате да се обадите без да се покаже вашия номер. Трябва да въведете кода преди самия номер, на който ще звъните. Ако се намирате в САЩ е нужно да използвате *67.

 

Вижте колко минути остават от месечния абонамент

Ако пътувате и нямате неограничен план може да проверите колко безплатни минути остават във вашия пакет с избора на *646#.

 

Блокирайте изходящите разговори

Първата стъпка е да наберете *33* и въведете своя PIN код, последван от # и изберете зелената слушалка. Функцията е подходяща, ако сте дали на друг човек своя iPhone и не искате да извършва обаждания.

 

Управлявайте Call Waiting функцията

Oпцията Call Waiting информира за входящо обаждане, когато вече сте в разговор. Активирането става с избиране на *43# и зелената слушалка. Спирането на Call Waiting е възможно с набиране на кода #43#.

 

Още от Digital: Защо кризата с чипове засяга iPhone по-малко от другите смартфони на пазара