Търсачката на Google ежедневно обработва стотици милиони заявки по цял свят, което е причината да е обект на непрестанни ъпдейти. Компанията постоянно променя своите алгоритми в опита си максимално бързо да ни показва най-релевантната информация. Google Search вече препоръчва различни отговори и публикации, които смята, че ще са полезни с темата, която търсите. Вече се тестват три нови подобрения, които ще подобрят още повече възможностите на търсачката да предвиди, какво искаме да открием.

 

Първата от тях ще е интегрирана директно към Featured Snippet, което представлява голямата карта, показваща изображение и текст, които Google смята, че са най-подходящия отговор на заявката. За в бъдеще там ще виждаме още повече снимки и резултати, които компанията категоризира като "напълно релевантни". Подобна е ситуацията и в Knowledge Panel, информира SlashGear. Tърсачката ще използва и нови филтри с изкуствен интелект в откриването на  най-подходящото съдържание към заявките. 

 

Така например, ако извършите дадено търсене, а след това направите друго, което е на коренно различна тема Google ще препоръчва публикации и снимки, съдържащи и двете неща. Въпросните промени вече се въвеждат в сървърите на компанията и автоматично ще започнат да се показват в резултатите от търсене на всички потребители. Това означава, че много скоро ще можем сами да изпробваме възможностите на новата система за търсене на Google.

 

Вижте как Google вече ще ни показва допълнителна информация при търсене