Влошените търговски отношения между САЩ и Китай продължават да създават проблеми за големите производители и доставчици в индустрията. Налагането на допълнителни такси и мита неочаквано оскъпява устройствата им, което респективно се отразява на продажбите им. Всеки производител е нужно сам да открие как да се справи със ситуацията и да компенсира нарастващите разходи. Така например от 15 декември влиза в сила ново увеличение в размер на 15%.

 

Новият данък е свързан с лаптопите и ще има негативно влияние върху цялата индустрия твърди председателя и главен изпълнителен директор на Acer, Джейсън Чен. Шефът на компанията изрази увереност, че ситуацията може да се стабилизира през втората половина на годината. Все пак той потвърди, че има твърде много неясноти и въпросителни, които ще продължат да влияят негативно на производителите на хардуер, съобщава Digitimes.

 

 

Дженсън Чен изрази мнение, че американското правителство е единственото, което има полза от скъпите тарифи. Разликата в цените ще бъда компенсирана от потребителите и водещите компании. Засегнати ще бъдат всички водещи имена в технологичната индустрия. В следващите месеци ще видим премиерата на много нови устройства на Acer, които ще станат част от сериите ConceptD, Predator и Swift.

 

Още от Digital: Лаптоп срещу десктоп компютър – какво да изберем