Foxconn са започнали да търсят купувач за ново производствено съоръжение в Китай. Фабриката е специализирана в създаването на дисплеи и ще струва на бъдещия си купувач не по-малко от $8.8 млрд. Причината е намаляващото търсене към този тип продукти, което е провокирано от продължаващата търговска война между Китай и САЩ. Съоръжението се намира в южната част на страната в град Гуанджоу и произвежда LCD дисплеи.

 

Компанията вече е установила контакти с инвеститори и големи банки, които да ускорят продажбата. Данните са от два независими източника, съобщава Reuters. През последните седмици Foxconn търсят начини да се приспособят към динамично променящите се условия в индустрията, както и да работят дългосрочно с множеството си бизнес клиенти в САЩ. Най-големият от тях е Apple, като Foxconn ще продължат да изпълняват голяма част от поръчките на технологичния гигант.

 

Все пак ще е необходимо време преди да се реализира подобна сделка. Преговорите за продажбата на Gen 10.5 фабриката за LCD дисплеи все още са в начална фаза. Американското правителство вече обяви, че въвежда нови мита за китайските стоки, които влизат в страната от 1 септември. Всички тези неочаквани мерки свързани с търговската воййна между САЩ и Китай са причина за все по-голям брой проблеми за Foxconn и другите производители в региона.

 

Още от Digital: Foxconn са готови да изнесат цялата производство на iPhone за американския пазар извън Китай