Смартфоните се променят с всяка следваща година и това важи както за дизайна, така и за хардуерните им компоненти. Вече можем да избираме устройства с четири камери, мощни батерии и сензори за отпечатъци вграени в екрани.

Навлизането на подобни иновации позволява цялата предна част да се използват от самия дисплей, като допринася и за премахването на рамките около екрана. Някои производители експериментират и с вграждането на подвижни камери в смартфоните, които се показват и прибират зад дисплея. Концепцията за практичен смартфон с гъвкав дисплей, който има достъпна цена набира все по-голяма популярност.

 

 

Въпреки конкуренцията на компаниите, обаче е необходимо да мине още време преди да видим премиерата на подобни устройства.

Още през есента на 2019г. Xiaomi представиха най-новия си смартфон, Mi Mix Alpha, който направи силно впечатление в технологичните среди.  Устройството има "Surround Screen", който буквално поглъща целия корпус и го превръща в дисплей.

Xiaomi Mi MIx Alpha 2 ще първият по рода си смартфон с подобна визия, като почти всяка част от него е интерактивна повърхност. Според официалните данни на компанията съотношението на екрана и тялото достига до внушителните 180.6%.

 

 

От Xiaomi вярват, че бъдещето на мобилната индустрия е в революционните дизайни и поддръжката на 5G технологията. Новият модел скодово има "Draco" е най-доброто доказателство и също така има олекотен корпус, който е изграден от титаниева сплав. Смартфонът ще работи с Qualcomm Snapdragon 865 процесор с 12GB RAM и има 512GB вградена памет.