Apple се очаква да актуализират своето портфолио от таблети с премиерата на нови модели iPad до края на годината. Според непотвърдена информация компанията вече провежда финални тестове с две устройства, които ще видим на 12 септември. Последните данни на OnLeaks разкриват, че oсновен акцент на събитието ще е следващата генерация на iPad Pro, която ще включва голям 12.9" таблет и негова по-малка версия, която е с диагонал от 10.5 инча. Двата модела няма да имат Home бутони. 

 

По този начин компанията ще се опита почти да премахне рамките около екрана и да остави максимално пространство за самите дисплеи, съобщава mspoweruser. Новите таблети ще използват Face ID системата за лицево разпознаване, която заради тънките и компактни размери ще работи единствено в портретен режим. iPad Pro (2018) няма да имат класическия 3.5-милиметров аудио жак, но ще компенсират с четири мощни високоговорителя, които са поставени в ъглите на таблетите.

 

 

Бутоните за управление на звука и този за включване и изключване са разположени в дясната рамка, а в долната част е позициониран порта за зареждане. iPad Pro (2018) с 12.9-инчов дисплей ще е с размери от 280.6х215х5.85 милиметра, като дебелината става 7.77 милиметра с изпъкналата част на задната камера. Базовите версии на таблетите ще имат 64GB вградена памет и ще се захранват от ново поколение процесори на Apple с 4GB RAM, като премиум моделите ще са с 512GВ памет.

 

Oще от Digital: Аpple ще представят пет нови таблета iPad на европейския пазар до края на 2018г.