Новата серия таблети на Huawei е създадена изцяло с идеята да задоволи желанията дори на най-претенциозните потребители в сферата на мултимедийното съдържание и игрите. Устройствата се казват MediaPad M5 и са оборудвани с FullView IPS дисплеи с резолюция от 2560х1600 пиксела, които са с размери от 8.4 или 10.8 инча. Панелите са оптимизирани от компанията ClariVu, която специализира върху подобряването на качеството на дисплеите, осигурявайки по-наситени, ярки и реалистични цветове.

 

Още от Digital: Huawei представи премиум таблета MediaPad M5 в България

 

 

Плътността на пикселите е 359ppi при по-малкия модел и 280ppi при тaблета с 10.8" екран. Моделите от серията работят под управлението на Android Oreo и потребителския интерфейс EMUI 8.0 и имат 64GB вградена памет и 4GB RAM. Високата производителност се гарантира от осемядрения Kirin 960 процесор, като в задната част има 13-мегапикселови камери, информира AndroidGuys. Huawei MediaPad M5 с 8.4" екран има два вградени високоговорителя, докато при 10.8-инчовите версии техния брой е увеличен до четири.

 

Таблетите предлагат впечатляващо качество на звука, което се дължи още на поддръжката за Huawei Histen технологията и AK4378 аудио чипа. Компанията си е партнирала и със специалисти на Harman Kardon, което също допринася за постигането на кристален звук. Huawei MediaPad M5 са подходящи и за работа с графични приложения, тъй като са оптимизирани за работа с допълнителните стилуси Huawei M-Pen, които разпознават 4096 точки на допир. Потребителите ще могат да избират между версии в Space Gray и Champagne Gold цветове, а цените варират между 950-1000лв.

 

Още от Digital: Българските интернет потребители променят нагласите си в посока таблети от по-висок клас