За никой не е тайна, че в момента в немската столица Берлин се провежда едно от най-големи изложения за потребителска електроника – IFA. Както винаги екипът на Digital.bg е на мястото на събитието и в това свое видео ще ви покаже преди всички останали най-новите и интересни продукти, показани там.  

 

 

Това е хибридният таблет Lenovo Yoga Smart Tab, който определено заслужава вниманието ви. Заедно с Smart Tab M8, това са двата нови модела, които имат на разположени Google Assistant във фонов режим. Тоест, можете във всеки един момент гласово да извикате помощника на Google, който да ви помогне с информация, отговор на какъвто и да е въпрос или просто да пусне желаната от вас музика без да докосвате нищо.

 

 

Целият таблет е направен от алуминий – красиви, но и функционално решение. Идеята е, металът да служи като естествен охлаждащ елемент, защото хардуерът на машината е доста сериозен. Но за него повече подробности след малко. Таблета е 166мм на 242мм и се побира без проблем в средно голяма дамска чанта. Теглото му от 580гр. пък ви позволява да го носите навсякъде със себе си, без да ви тежи прекалено много.

 

 

За разлика от стандартните таблети, които са с правилна, плоска форма - Yoga Smart Tab има обемиста извивка в долната си част. Тя има няколко предназначения, като основното е да служи като стойка при настолна работа. Тук вътре Lenovo са побрали батерията, озвучението и голяма част от хардуера. По този начин пък в горната си част, таблетът е доста тъничък – едва 8.5нн. Много хитро приложение на стойката е, че посредством тази дупка, можете да закачите Smart Tab върху стената и той да я краси вместо картнина или дори телевизор. Можете спокойно да гледате музикални клипове, защото вграденото в таблета стерео озвучение е с кинематографско Surround качество.

 

 

Двата високоговорителя на JBL се намират в периферните части и са с по 2W мощност всеки, като към тях е добавена и Dolby Atmos технооигия за кристално чист звук. По корпуса са разположени общо 3 микрофона, като един от тях е шумоподтискащ. Да, таблета спокойно може да се използва за качествен видео запис или видео разговори, a в корпуса му е вграден и слот за SIM карти. Камерите с които разполага новият Lenovo Yoga Smart Tab са основна 8MP и предна широкоъгълна с 5MP. Тя обхваща при снимки цели 86 градуса. Периферната свързаност на таблета е максимално изчистена – захранващ порт, USB-C 2.0 и комбиниран 3.5мм жак за микрофон и слушалки.

 

 

Дисплеят на нестандартният таблет на Lenovo е IPS с 10.1“ диагонал. Резолюцията му е FHD -1920x1080 пиксела, а яркостта 320 нита. Цветовата гама е 72%, като впечатленията ни при гледане на видео са много добри.

 

 

Това е един от най-мощните Android таблети за масова употреба към момента. В основата на хардуера стои Qualcomm Snapdragon 439 - 8-ядрен 12nm процесор с ядра групирани в две четворки Cortex A53 с 1.45GHz и 2GHz тактова честота. На CPU-то партнира GPU Adreno 505. Стандартният модел се предлага с 3GB RAM памет и 32GB сторидж, но при желание, можете да ъпгрейднете до 4GB RAM и 64GB памет за съхранение. Операционната система, която управлява всичко изброено до тук е Android 9, като ориентиране в софтуера е много бързо и лесно. Несъмнено обаче, голяма заслуга за удобството при работа има и споменатият по-рано Google Assistant.  

 

 

Батерията, която захранва струващият около 550лв Lenovo Yoga Smart Tab е Li-ion Polimer акумулатор със 7000mAh заряд. Той ще ви е достатъчен за до 10 часа активна работа.