Купете Blackview Tab 8 с най-ниска цена от Smartfonix.com

Красив таблет с достатъчно голям дисплей, който лесно може да се превърне в ноутбук. Със сигурност тази комбинация би била интересна на много потребители, особено когато към това добавим и достъпна цена. В случая описахме таблета Blackview Tab 8, който тестваме вече няколко дни.

 

В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети разгледахме дизайна и използваните за направата на устройството материали. Обърнахме внимание на размерите му, като ги съпоставихме с тези на преките му конкуренти, разгледахме периферната му функционалност и всичко, което производителят е оставил в кутията, освен самия таблет.

За удобство на пропусналите да гледат въпросното видео, директен линк сме приложили тук долу. А сега ще продължим напред с останалата, по-скоро техническа част на обзора ни.

Вижте видео ревюто Blackview Tab 8 - Таблет с добра цена, който си заслужава да видите

Така ще започнем с това, че Blackview Tab 8 е подходящ за игра на игри, защото има достатъчно мощен хардуер. Отговорът на този въпрос много често интересува потенциалните купувачи на таблети. В основата на хардуера стои процесор spreadtrum SC9863A. Същият който вече ви показахме в смартфона Ulefone Note 10 и който използва Blackview A70, който в съвсем скоро време предстои също да ви покажем в подробни видео ревю.

 

Този 28nm процесор има 8 ядра, които са разделени в две групи по четири с Cortex-A55 архитектура. Съответно с 1.6 и с 1.2GHz тактова честота. На CPU-то партнират GPU IMG GE8322 и 4GB LPDDR4X оперативна RAM памет. Последната ни изненадва изключително приятно с обема си, предвид че например споменатият по-разно Samsung и при Apple iPad 10.2 (2020), RAM паметта е само 3GB, като тя върви с 32GB вградена памет, а тук сториджът е цели 64GB.

Още едно браво от нас на Blackview, тук те също печелят точка преимущество. Както можете и сами да се убедите от кадрите на екраните си, теблета работи достатъчно добре, дори когато го натоварваме по сериозно. Програми, множество едновременно отворени прозорци в мултитаскинг не представляват особен проблем. Тук ще отбележим, че при тежко натоварване, корпусът не грее прекалено много, това се дължи на факта, че е метален.

Blackview Tab 8 работи под операционна система Android 10, като менюто му е интуитивно подредено и ориентирането в него става бързо и лесно. Почти по нищо не се отличава от стандартната работа при един смартфон. А това си е буквално джаджа, съпоставима с компютър. В това ще се убедите в следващите секунди.

От вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com, взехме и един допълнителен аксесоар, който предлагат за Tab 8. Това е кейс с клавиатура и доста стабилна стойка с метална панта. Поставяйки в него таблета, той бързо се превръща в преносим компютър. клавиатура с пълноразмерни бутони и голям тъчпад.

Тестовете ни показват, че клавиатурата е удобна за продължително въвеждане на текст. Бутоните са тихи и със сравнително къс ход. Тъчпадът реагира добре на коамнди, като същото можем да кажем и за скритите в долната му част два бутона.

И така таблета, който както вече стана ясно може лесно да се превърне в ноутбук има още едно голямо преимущество и това е батерията му, която предоставя достатъчно време за автономна работа. Тя е цели 6580mAh. Заряд, който предоставя на устройството впечатляващите 8 часа гледане на видео, 8 часа игра на игри, 28 часа слушане на музика, 20 часа разговори или 408 часа в режим на изчакване.

 

Таблета има и специален режим за пестена на енергия, а посредством специален OTG кабел, който има в комплект, Tab 8 може да прехвърля от енергията на батерията си към други устройства. Този преходник ви позволява и лесно да свържете флашка към таблета или дори външна мишка. Зареждането на Tab 8 също става бързо, защото в комплект с него върви бързо 5V/2A зарядно.

Blackview са помислили и за сигурността на информацията, която собствениците на Tab 8 съхраняват в таблета. Той се отключва посредством лицево разпознаване чрез предната селфи камера. Тя е 5MP и има апертура f/2.2.

Това са тестови снимки, направени с нейна помощ, тези пък са направени основната камера, която се намира върху гърба на таблета. Разликата в качеството е очевидна, защото тя вече е с 13MP еквивалент. Максималното качество на видео запис е Full HD.