Вече ви информирахме, че сензорите за отпечатъци вградени в дисплея ще са стандарт за смартфоните през 2018г. Това е характеристика, от която се интересуват водещите производители, но все още не е намерила място в реално устройство. Много скоро ситуацията ще се промени, тъй като Synaptics най-накрая откриха как да се справят с всички технически проблеми и създадоха първия сензор, който може да се вгради в самия дисплей на смартфоните. Името на въпросния модул е Synaptics Clear ID FS950, съобщава DigitalTrends.

 

 

Включването на подобен компонент ще направи смартфоните по-тънки, но ще допринесе и за пълното премахване на рамките около дисплея. Synaptics също така потвърдиха, че сензора за отпечатъци може да се вгради в OLED дисплеите, които се очаква да се използват масово в устройствата от висок клас през 2018г. Необходимо е само едно докосване на предварително избрана част от дисплея, за да се удостовери самоличността. Новият модул използва светлината от самия ОLED.

 

 

Компанията потвърди още, че вече е стартирала производството на сензора, за да изпълни поръчките на един от петте най-големи производители в индустрията. Synaptics не пожелаха да разкрият името на компанията, но има голяма вероятност това да е Samsung. Корейският гигант се очаква да представи още в първите седмици на новата година дългоочакваните Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+, които мнозина смятат, че ще имат сензори за отпечатъци вградени в дисплея.

 

Вижте очаква се бум в продажбите на смартфони с безрамкови дисплеи през 2018г.