Основана в Братислава, Словакия, през 2004 г., Sygic фигурира в класацията за най-бързо развиващите се технологични компании Fast 50 на Делойт, като през 2011 г. беше добавена към списъка с бързо развиващи се компании от Европа, Близкия Изток и Африка Fast 500 EMEA на Делойт. През 2009 г. Sygic произведе първото в света приложение за навигация с инструкции за всеки завой за iPhone. С над 150 милиона единични потребители на iOS, Android и Windows, Sygic е най-усъвършенстваното приложение за GPS навигация в света. 

 

Sygic е първото приложение за GPS навигация, което ще си партнира с Ford. Технологията на Sygic е налична за над 150 милиона потребители на смартфони с операционни системи iOS и Android по целия свят, а нейното водещо в класа си приложение Sygic Car Navigation е оптимизирано да работи безпроблемно с автомобилния сензорен екран SYNC 3 на Ford.

 

 

Когато даден смартфон бъде сдвоен с автомобила посредством USB кабел, управлението на приложението Sygic бива премахнато от смартфона. Автоматично се прави проекция на приложението върху сензорния екран на автомобила и се свързва към гласовото управление, което прави приложенията за навигация по-удобни за управление. Технологията цели да намали нуждата на шофьора да вдигне и погледне мобилното си устройство.

 

Sygic е първият създател на мобилни приложения за навигация, който се възползва от способността на AppLink на Ford, за да прехвърли мобилната навигация от екрана на телефона към сензорния екран в автомобила. Предлагана в повече от 200 държави на около 40 езика, технологията Sygic е оптимизирана да работи безпроблемно със SYNC 3 на Ford, давайки на шофьорите по-голям избор за начина на навигация. Приложението Sygic Car Navigation ще бъде пуснато в автомобилите на Ford през 2018 г.