Технологиите на Google са навсякъде около нас и е доста трудно да скрием активността си от компанията. Най-популярната търсачка е само един от множеството примери за влиянието на Google в модерния свят. Сред другите най-важни продукти от портфолиото им са Android. YouTube, Google Maps и браузъра Chrome. 

Внушителният финансов капитал на Google им позволява да инвестират в много проекти и иновации, които тепърва ще навлизат в ежедневието на милиони хора. През годините сме чували за разнообразни проекти като интернет балоните Project Loon, модулните телефони Ara или смарт якето Google Jacquard. 

Аlphabet е компания, под чиято шапка оперира бизнеса на Google и спонсорира проектите на специална дивизия с името X Lab. Това е секретно подразделение, което работи над най-вълнуващите технологии от ново поколение. Добавената реалност е само един от приоритетите пред експертите, които са част от X Lab.

Данни на BusinessInsider ни разкриват детайли за впечатляваща концепция, която се разработва с кодовото име "Wolverine".

 

 

Вдъхновението за проекта e от супергероя в популярния филм "X-men Wolverine", който се казва по същия начин. Амбициозната цел е да се разработи джаджа, която използва AR алгоритми, за да подобри значително слуха на хората. В холивудската продукция Wolverine получава своите свръхестествени способности след генетичнa мутация.

Секретният проект е приковал вниманието на някои от най-големите специалисти, включително и на съоснователя на Google, Сергей Брин. Вече са тествани няколко прототипа на устройството с добавена реалност, което X Lab се надяват да позволи на хората да имат суперслух. На пръв това звучи като футуристична идея от филм, но Google е една от компаниите, която има ресурсите да я превърне в реалност.

Уникалната джаджа ще е оборудвана със серия от сензори, което може да се превърне в "бъдещото на слуха" по начин, който не сме си представяли досега. Технологията ще настройва фоновия шум, чрез анализ на движението на очите и главата, който ще идентифицира и фокусира звука, който опитваме да чуем.

 

Още от Digital: Какво мисли шефът на Google за технологиите с изкуствен интелект