Мобилните игри вече са доста голям бизнес. И въпреки множеството нови заглавия, които дебютираха през последните месеци, някои по-стари игри все още са много по-предпочитани от потребителите. Сред тях е Subway Surfers, която според Golden Casino News е най-популярната мобилна игра за третото тримесечие на 2019 г., съобщава AndroidHeadlines.

 

Статистиката показва, че Subway Surfers е била изтеглена над 2.5 млрд. пъти. Играта, която вече е на около седем години, продължава да се радва на много голям интерес. Тя държи и 22.58% от пазара, когато става дума само за игрите в Google Play. Това я прави едноличен лидер по дял. Общо трите най-популярни игри държат около 55%.

 

В топ три са още Candy Crush Saga и Temple Run 2. Candy Crush Saga е на второ място с 1.34 млрд. изтегляния. За петте години от съществуването си тя е генерирала около $6.37 млрд. на своите създатели. Очакванията на анализаторите са, че пазарът на мобилни игри тепърва ще расте. GCN прогнозира, че през 2021 г. общите приходи в сектора на мобилни игри ще достигнат $100 млрд. годишно.

 

Още от Digital: Най-добрите Android приложения и игри за Formula 1