Не случайно хората използват израза „Магията на киното“, защото то наистина е магическо. Представяте ли си как е изглеждал в очите на зрителите първият филм („Работници напускат фабриката Люмиер в края на работното време“), прожектиран през далечната 1895 година.

Това било нещо нечувано и най-вече невиждано до този момент. По същия начин се чувстват зрителите около век по-късно, когато в кино индустрията се появяват първите филми със специални ефекти.  Тогава вече магията на киното, придобива коренно различни измерения.

 

 

Оказва се обаче, че не е нужно да имате специална апаратура, за да направите страхотен видео ефект, който да публикувате в социалните мрежи и да съберете милиони гледания , последователи и харесвания.

За целта трябва да имате само добро въображение, лаптоп, подръчни материали и смартфон с добра камера с който да снимате. Във видеото над тази статия можете да видите няколко умело реализирани идеи, които успяха да ни впечатлят.

Този нов видео похват със сигурност ще набере популярност и най-вероятно ще се превърне в тренд сред любителите на ефектното видео съдържание.

 

 

Знаете ли че?

3D технологията навлезна масово в киното в началото на XXI век, но реално е доста по-стара.  Първият 3D филм се появява на бял свят през далечната 1922 година и носи името „The Power of Love“. По време на прожекцията му, за първи път зрителите използват анаглифни 3D очила. За съжаление не можем да ви покажем дори откъс от лентата, защото до днес не е запазено нито едно копие от филма.   

 

Още от Digital.bg: Как да възстановим парите си при грешна покупка на приложение в Google Play (Видео)

 

Музика: Bensound.com