Google са разработили три нови приложения за мобилна фотография, които са част от експериментална "Appsperiments" програма. Новият софтуер ще позволи на потребителите да се възползват максимално от хардуера на совите смартфони и от алгоритмите с машинно обучение на компанията. Приложенията се казват Storyboard, Selfissimo и Scrubbies, като първите от тях засега са достъпни единствено за Android, а Scrubbies само за устройствата с iOS.

 

 

Storyboard е забавно приложение, което превръща кратките ви видео клипове в интерактивни комикси. Според данните софтуера автоматично подбира и фокусира определени кадри, прилагайки към тях шест тематични визуални стила. Предвидени са 1.6 трилиона различни възможности да създадете по-атрактивен колаж. Следващия нов софтуер на Google носи името Selfissimo и е предназначен специално за любителите на селфитата, информира AndroidPolice.

 

 

Toва е приложение, което ви подканва да позирате по различен начин и заснема черно-бяла снимка всеки път, когато направите движение. Едно кликване върху дисплея на смартфона ще спре фото сесията и ще ви покаже най-добрите снимки. Серията от черно-бели изображения е допълнена от монохромен филтър, който придава интересен ретро ефект. Google Scrubbies позволява да променятe скоростта и посоката на дадено видео, но засега е достъпно само за iOS.

 

 

Вижте защо селфите камерите са най-важната функция на модерните смартфони