Samsung Galaxy Note 9 ще предложи редица подобрения свързани с дисплея, батерията и камерите. Новият смартфон също така ще може да се използва с усъвършенствана версия на стилусите S Pen. Бъдещите собственици на устройството ще могат не само да пишат върху екрана, да извършват редица други неща с този аксесоар. Според информация на блогъра IceUniverse това ще е възможно благодарение на поддръжката за Bluetooth в стилуса на Samsung Galaxy Note 9.

 

 

Тази функционалност например ще позволи да управляваме музикалния плейър. На повърхността на стилуса има хардуерен бутон, с който ще можем да паузираме и пускаме парчета, съобщава TechRadar. Друга интересна характеристика е, че S Pen ще може да се свързва от разстояние със смартфона, което е подходящо за правене на групови снимки с камерата на Galaxy Note 9. Трябва да поставите някъде устройството и от дистанция да направите снима с бутона на стилуса.

 

 

Ако свържете смартфона с Bluetooth високоговорител бихте могли да смените дадена песен, дори и да сте в друго помещение. Хардуерният бутон ще извършва различни действия като го натиснете веднъж, два пъти или го задържите продължително. Samsung ще използат по-мощна батерия, която вече е със заряд от 4000mAh. Дизайнът ще бъде сходен с този на сегашния модел, но устройството ще има по-мощен хардуер с по-бърз процесор и повече RAM.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Note 9 ще има двойна камера за селфита и процесор Qualcomm Snapdragon 845