Sony продължава да бъдат изключително активни в разпространението на ъпдейтите към Android 9.0 Pie за популярните смартфони от бранда Xperia. Първоначалните планове на компанията предвиждаха да стартират актуализациите за Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 и XZ Compact от 26 октомври. Това не се случи, тъй като възникнаха неочаквани проблеми с работата на устройствата след ъпдейта. Именно заради това Sony спряха актуализациите, за да отстранят наличните бъгове.

 

Софтуерните инженери на компанията са намерили начин как бързо да се справят със ситуацията. Около две седмици след като Sony спря ъпдейтите към Android 9.0 Pie вече са готови и започнаха отново да актуализират устройствата. Собственици на Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 и XZ Compact в няколко държави потвърдиха, че вече работят с новата версия на мобилната платформа. В следващите седмици Android Pie ще е достъпна за смартфоните и в други страни от ЕС.

 

 

Aктуализацията се отличава и с редица подобрения на камера приложението, което вече поддържа 1080p Super-Slow Motion режим на снимане, както и с октомврийския пач за сигурност на Android. Следващият модел на Sony, който ще бъде ъпдейтнат към Android 9.0 e Xperia XZ2 Premium, което ще стане факт до края на месеца. Добре е да знаете, че не са предвидени актуализации за други смартфони на компанията преди първото тримесечие на 2019г.

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Sony ще получат ъпдейт към Android 9.0 Pie