Sony полагат много усилия винаги да бъдат една от компаниите, които максимално бързо ъпдейтват своите смартфони към новите версии на Android. Eкипите им от софтуерни инженери работят непрестанно, за да може потребителите да получат най-добрите функции в мобилната платформа. Taка например Xperia XZ1 бе първия смартфон с Android Oreo, а след това традицията продължи с XZ3, който направи същото, но с Android Pie.

 

 

Oт XperiaBlog ни информират, че някои собственици на Xperia XZ2 и XZ2 Compact вече са започнали да получават ъпдейти към Аndroid 9.0. Любопитен факт е, че Sony първоначално обещаха това да се случи през ноември, което означава, че са готови няколко седмици по-рано с дългоочакваните актуализации. Самият ъпдейт е с номер 52.0.А.3.27, като големината му е 1GB и трябва да се погрижите, че имате достатъчно памет, преди да го изтеглите.

 

 

Първата фаза на ъпдейти ще е свързана с потребителите в Европа. Другите подобрения са свързани с месечния пач за сигурност и новото камера приложение на Sony. Разбира се потребителите ще имат достъп и до всички функции на Android Pie. Собствениците на Xperia XZ2 и XZ2 Compact ще трябва да се въоръжат с още малко търпение преди да могат да работят с новата платформа на своите смартфони. Вероятно това ще се случи в близките няколко дни.

 

Oще от Digital: Защо Android 9 Pie ще промени завинаги смартфоните