Huawei се превърна в една от първите компании, която започна да разпространява ъпдейти към Android Oreo за смартфоните си на пазара. Китайският производител продължава да полага много усилия, за да актуализира бързо своите устройства. Huawei са доста активни в този процес и вече започнаха да ъпдейтват Huawei Mate 10 Lite и P10 Lite на европейския континент. Някои собственици на смартфоните в Германия потвърдиха, че работят с Android Oreo.

 

Toва означава, че в следващите дни и седмици компанията ще продължи разпространява актуализацията и в другите държави от ЕС. Съветваме ви да отделите време и да осигурите достатъчно свободно пространство преди инсталацията, тъй като системните файлове са с размер от 2.5GB. В това число влизат освен Android 8.0 Oreo и новите функции, но също потребителския интерфейс EMUI 8.0 и допълнителни оптимизации, информира PocketNow. 

 

Припомняме ви, че Huawei Mate 10 Lite има двойни камери отпред и на гърба, но също 5.9-инчов дисплей и Kirin 659 процесор. Другите му характеристики включват 4GB RAM и 64GB вградена памет. Huawei P10 Lite е оборудван с по-малък 5.2" дисплей със съотношение 16:9 и съчетание от 12МР задна камера и 8-мегапикселов сензор за селфита. Новите функции в Android Oreo не само ще улеснят работата на потребителите, но ще гарантират по-дълъг живот на батерията.

 

Oще от Digital: Откъде идват някои от най-добрите функции в Android 8.0 Oreo