Платформата Аndroid Wear 2.0 предлага доста нови функции и е базирана на интерфейса на Android 7.0 Nougat. Google вече разкриха плановете си да предложат ъпдейт към Oreo за смарт часовниците на пазара. Разработчиците на компанията от няколко седмици работят усилено над актуализацията, която вече е достъпна за потребителите в някои държави. В интернет се появиха и скрийншотове, показващи интерфейса на часовниците след ъпдейт към Android Oreo.

 

 

Oсвен различния интерфейс можете да очаквате още няколко подобрения, за които ни информира AndroidPolice. Потребителите вече ще могат да настройват силата на вибрацията на различните нотификации. Това ще им позволи да разбират какви уведомления получават дори без да поглеждат дисплея. Android Oreo предлага още поддръжка за Touch Lock функцията и е достъпна на няколко нови езика.

 

 

Новата версия продължава да се разпространява под номер Android Wear 2.6.0, но в менюто е показана като Android 8.0.0. Oчаква се до няколко седмици платформата да е достъпна за всички умни часовници с Android Wear. Google ще представят следващ ъпдейт, който добавя нови функции и отстранява бъгове още в началото на следващата година. По този начин компанията се надява да направи смарт часовниците с Android Wear по-атрактивни за потребителите.

 

Вижте заслужава ли си да инвестираме в смарт часовник