Qualcomm са един от големите производители на мобилни процесори в света, които се използват от най-популярните смартфони с Android. Компанията вече разкри детайли за новия Snadpagon 855 и е само въпрос на време да видим първите устройства с архитектурата на пазара. Съществува голяма вероятност Samsung Galaxy S10 да се превърне в първия смартфон с този чип в света. Докато очакваме премиерата на 20 февруари разбираме нови детайли за процесора. 

 

Според информацията на Digitimes в кратки срокове ще стартира масовото производство на Qualcomm Snapdragon 855. Всъщност това е първият 7-нанометров чип на Qualcomm, който също така ще се произвежда във фабриките на TSMC. Повечето устройства с Android от висок клас през 2019г. ще са оборудвани именно с този процесор. Стартирането на масовото производство на Snapdragon 855 означава, че няма да се налага да чакаме твърде много преди да видим първите смартфони с него на пазара.

 

 

Припомняме ви, че TSMC ще поемат и поръчките за производство на Apple A13 Bionic процесора, който също е базиран на 7-нанометрова технология. Според данните компанията първо ще достави достатъчно бройки на Snapdragon 855 на пазара, а след това ще се фокусира върху процесорите за тазгодишната генерация на iPhone. Oт TSMC прогнозираха спад от порядъка на 14% в приходите си през първите три месеца, но очакват ситуацията да се стабилизира още преди края на  лятото.

 

Oще от Digital: Осем подобрения, които ни очакват в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 855 през 2019г.