Google постоянно съветват разработчиците да оптимизират своите приложения за новите версии на Android. По този начин се гарантира не само достъп до актуалните новости, но също и максимална сигурност. Последната версия на операционната система е Android 12, която ще е достъпна за потребителите през септември.

Собствениците на устройства с по-стари версии на Android е добре да знаят, че приблизително по същото време влизат в сила нови промени. Компанията вече започна да разпространява съобщения, от които разбираме, че в края на септември се спира поддръжката на Google Mobile Services (GMS).

Това действие ще обхване устройствата, които работят с Аndroid 2.3.7 или по-старите версии на операционната система. В края на септември смартфоните ще загубят достъп до приложенията на Google и няма да могат да се логват както досега, съобщава GizChina.

 

Конкретната дата, на която ще бъдат активирани новите правила е 27 септември. Ако опитате да се логнете след тази дата ще получите съобщения за грешно име или парола. Ограничението е свързано с всички приложения на компанията, като Gmail, Chrome, Google  Maps, YouTube и др.

Това ще ограничи сериозно функционалността на смартфоните, които ще могат да извършват единствено базови задачи. Решението на компанията не е изненадващо, тъй като Gingerbread е версия на операционната система, която бе представена през 2010г.

Препоръчително е да актуализирате към следваща версия на Android или да се сдобиете с ново устройство, за да имате достъп до актуалните иновации и технологии на Google.

 

Още от Digital: 6 нови неща, които ще може да прави вашият смартфон с Android