Доминацията на Android в пазара на мобилни устройства е безспорна и по всички личи, че тази ситуация ще се запази и през 2017г. Вече ви информирахме, че 88% от смартфоните на пазара работят с Android. Важно значение за популярността на платформата има магазина за приложения Google Play. Ако разполагате с по-старо устройство може би ще останете разочаровани от последните промени в онлайн портала. Оказва се, че те вече няма да могат да се свързват с акаунтите ни в Google. 

 

Teзи промени са свързани с уеб версията на Google Play. За в бъдеще по-старите смартфони на потребителите няма да се показват в My Devices секцията на онлайн магазина, предаде AndroidHeadlines. Припомняме ви, че този раздел представлява падащо меню, в което можете да видите всички смартфони и таблети, които сте използвали от своя акаунт в Google. След като изберете дадено приложение разполагате с опцията да изберете точно на кой от вашите смартфони и таблети да го инсталирате. 

 

Ако някои от тях работят с по-стари версии на Android може да се окаже, че те не са достъпни в My Devices менюто. Все още не знаем каква е причината за това интересно решение на компанията. В случай, че предпочитате да теглите мобилни приложения директно от своя смартфон, а не от уеб версията на Google Play ще продължите да работите с онлайн магазина, както досега. Напоследък той е обект на много промени и нови функционалности и сегашната информация е поредното доказателство за това.

 

Вижте какви промени ни очакват в дизайна на Google Play