Работата от вкъщи и дистанционното обучение са две от най-дискутираните теми в индустрията през последните седмици. Пандемията промени сериозно навиците ни и закономерно предизвика впечатляващ ръст в използването на приложения за видеоконференция.

Платформи като Zoom, Microsoft Teams, Google Meet и др. са изключително подходящи да общуваме с любимите си хора. Абсолютно същото важи и за представителите на бизнеса, които могат да извършват групови разговори с голям брой хора. Taка например приложението Zoom предлага възможност за общ част с до 100 души.

 

В опит да отговорят подобаващо на тази функционалност и да се конкурират по-успешно с платформата вече разбрахме, че Microsoft Teams ще поддържа групови разговори с до 250 потребители.

Това ще предостави повече от достатъчно възможности за поддържане на ежедневните операции от представителите на бизнеса. Няма да бъде изненадващо, ако услугата за видео разговори Google Meet също скоро увеличи лимита за видео разговори, за да отмъкне потребители от тези платформи.

 

 

Подобни функционалности предлагат всичко необходимо на представителите на бизнеса да продължат да бъдат продуктивни дори в сегашната ситуация заради коронавриуса. Ново изследване на Milkround разкрива интересна тенденция. Данните от над 2000 доброволци разкриват, че приложенията за видео разговори вече са по-популярна форма на онлайн комуникация от имейлите. Това е добро доказателство за все по-сериозния брой хора, които предпочитат да общуват по този начин.

 

В крайна сметка кой не би искал да стартира видео разговор с любим човек или колега, вместо да го прави с имейли. Повишеният интерес към приложенията за тази цел обхваща всички възрастови групи. 

Непрекъснатите ъпдейти и премиум функции, които интегрират Zoom, Google и Microsoft към своите платформи са гаранция, че тези процеси ще се задълбочат. Забелязват се и по-добри резултати при дистанционното обучение на младите хора по време на изолацията, която бе предизвикана от COVID-19.

Позитивни резултати се отчитат и при намирането на работа, чрез онлайн платформи сред доста потребители.

 

Още от Digital: Как да изберем безплатно приложение за видео конферентни разговори