Square ще реализират следващата голяма сделка в технологичната индустрия. Компанията официално потвърди плановете си да придобие Afterpay Limited. Финансовите параметри ще достигнат до $29 млрд., като сумата ще бъде преведена изцяло под формата на акции. Стойността на придобиването е изчислена на базата на актуалните котировки на борсата.

Afterpay е австралийска компания, която предлага "Buy Now, Pay Later" (BNPL) платформа, която позволява да на потребителите да купят стока, за която да платят по-късно. В момента услугата се използва от над 16 мил. потребители и се поддържа от над 100 хил. търговски вериги и представители на бизнеса в световен мащаб.

Сделката ще позволи на Square да подобрят възможностите на своите Seller и Cash App екосистеми, които предлагат на потребителите. Предимствата ще включват още повече възможности за управление на финансите и плащанията, както и откриването на нови търговци онлайн. В същото време технологиите на Afterpay ще могат да достигнат до още по-голяма аудитория.

 

 

BNPL представлява атрактивна възможност за Square с оглед променените предпочитания на потребителите, които вече измествaт фокуса си от традиционните кредити. Технологиите предоставят нови начини за търговците, с които да увеличат продaжбите и да стимулират по-висок икономически растеж, съобщава TheVerge.

Стратегическото партньорство между Square и Afterpay ще ги направи по-конкурентни на другите услуги в тази категория. Съоснователите и главните изпълнителни директори на Afterpay ще се присъединят към Square, като един от тях ще стане и член на борда на директорите. Това ще ускори интеграцията на услугите им.

Очаква се сделката да бъде финализирана официално през първото тримесечие на 2022г.

 

Още от Digital: Кои услуги за мобилни разплащания са най-сигурни