Spotify е комплексно решение за достъп и стрийминг на любимата музика независимо къде се намирате. Платформата е удобно решение да се забавлявате с парчета и плейлисти от смартфоните, когато сте в движение. В същото време потребителите могат да стартират своя профил от предпочитан браузър и дори да използват приложението, докато шофират.

Една от отличителните характеристики на услугата пред Apple Music и Tidal е полезна функционалност с името "Car View". Както името подсказва опцията е създадена да улесни работата със Spotify, когато пътуваме в автомобили. На практика активирането  на функцията позволява интерфейса на приложението да се възпроизведе с по-големи елементи от интерфейса.

Така потребителите могат по-безопасно и лесно да управляват музиката, докато шофират. Ако харесвате начина, по който работи Car View е добре да знаете, че компанията скоро ще спре поддръжката на тази опция, съобщава PhanAndroid.

 

 

Решението бе потвърдено в официален пост и предизвика вълна от негативни коментари в интернет. Някои потребители вече нямат достъп до "Car View" от настройките на мобилното приложение. Все пак компанията твърди, че спирането на функцията няма да ги откаже да търсят нови начини, с които да направят музикалното изживяване по-добро в автомобилите.

От Spotify не конкретизираха какви точно планове имат да оптимизират услугата. На този етап най-подходящото решение е да използвате Google Assistant и с гласови команди да стартирате и управлявате музикалното съдържание по време на път. Едва ли ще се наложи да чакаме твърде дълго, за да научим какви са плановете на Spotify.

 

Oще от DIgital: Функцията за показване в реално време на текстовете на песните в Spotify вече е достъпна