Spotify вече станаха публична компания и продължават да са една от най-популярните музикални услуги в интернет. Шведската компания планира да проведе голямо събитие на 24 април, на което ще представят официално първия си хардуерен продукт. Успоредно с това Spotify ще разкрият повече детайли за нова версия на стрийминг платформата, която е оптимизирана специално за смартфоните и другите мобилни устройства. Потребителите ще разполагат с много повече възможности за контрол над съдържанието в профилите си. 

 

Новата версия ще бъде безплатна и ще предложи много от предимствата на платения абонамент за Spotify. В това число влизат по-доброто качество на аудио съдържанието, слушането в офлайн режим и премахването на рекламитe, предаде DigitalTrends. Aко имате безплатен профил в услугата вероятно сте забелязали, че сега няма как да избирате сами коя песен от даден албум да пуснете на смартфона. Вместо това алгоритмите на Spotify сами избират последователността на парчетата, което в някои случаи може да е доста досадно. 

 

Все  още не разполагаме с детайли дали новата версия ще е платена или ще се използва безплатно. Идеята на компанията е да предостави още по-разнообразни възможности на потребителите да контролират музиката, която слушат в своите акаунти. В момента над 157 млн. души имат регистрирани акаунти в Spotify, като амбицията е техния брой да премине психологическата граница от 200 млн. до края на календарната година. Ако всичко върви пио план Spotify ще се позиционират в дългосрочен план като най-популярната платформа за стрийминг на музика в интернет.

 

Вижте пет уеб приложения на Spotify, които си заслужава да пробвате