Приложението за споделяне на кратки видео клипове вече се превърна в невероятен хит в световен мащаб. TikTok продължава да приковава вниманието предимно на най-младата аудитория. Популярността му кара други платформи като Instagram, YouTube и Snapchat да интегрират нови функционалности, с които да бъдат по-конкурентни на TikTok.

Най-популярната услуга за стрийминг на музика също се присъединява към този списък. От Spotify официално потвърдиха, че експериментирaт с нова функционалност в приложението. Компанията тества добавянето на секция с вертикално заснети видео клипове, по подобие на TikTok.

Потребителите могат да отварят раздела като изберат "Discover" иконата в лентата с инструменти, която е позиционирана в долната част на интерфейса на Spotify. Новата секция ще показа музикални видео клипове, които можете да харесате или да пропуснете с едно плъзгане на пръста, съобщава TechCrunch.

Teстовата версия позиционира "Discover" между Home и Search табовете на приложението.

 

 

Избора на символа с форма на сърце ще хареса съответния клип, докато иконата с три точки ще показа допълнителна информация за видеото. Функцията е базирана на "Canvas" формата, който бе представен в стрийминг услугата преди две години. Някои потребители изразиха недоволство от опцията, тъй като предпочитат статистичните снимки на албумите.

Все пак Spotify търсят разнообразни приложения на "Canvas", като този стандарт вероятно ще залегне в нова секция за вертикални видео клипове. На този етап е трудно да предположим кога можем да очакваме премиерата на функцията за всички потребители. При всички положения Spotify търсят нови начини, с които да станат още по-атрактивни за музикалните фенове.

 

Още от Digital: Функцията за показване в реално време на текстовете на песните в Spotify вече е достъпна