Spotify продължава да доминира сегмента на стрийминг услуги за музика, въпреки невероятната конкуренция на платформи като Apple Music. Потребителите имат достъп до все по-голяма колекция от съдържание, но също могат да се забавляват с подкасти и да запазват песни в офлайн режим. От компанията предлагат периодично възможност да изпробвате платените акаунти за три месеца срещу €0.99.

Така всеки може сам да се убеди в предимствата, които предлага Spotify. Ситуацията с пандемията от последната година създаде сериозни бизнес затруднения за много компании, включително и в технологичния сектор. Разработчиците на стрийминг услугата представиха няколко големи ъпдейта през последните седмици, но също така разбрахме, че Spotify обмислят увеличение на таксата за премиум абонамент.

Някои потребители вече започнаха да получат имейли, които ги информират за предстоящите промени в ценообразуването. Spotify ще увеличат минимално таксите за абонаментните планове Students, Duo и Family. Това решение ще обхване Великобритания, САЩ и държавите в Европа, информира TheVerge.

 

 

Семейният план на Spotify, който сега струва $14.99 вече ще е наличен за $15.99 за американските потребители. На този етап в страната ще се запази цената на Duo, Premium и Student предложенията. Ситуацията е различна във Великобритания и Европа. Така например европейските потребители вече ще се налага да плащат €5.99 за Student плана и €12.99 за Duo. 

В същото време семейният план ще е наличен за €17.99, което е ръст от настоящите €14.99. Някои държави в Азия и Южна Америка също ще бъдат засегнати от подобни увеличения. Ако се намирате във Великобритания студентският абонамент вече струва £5.99, вместо £4.99. Family плана, който може да се използва от шест души ще e достъпен за £16.99, вместо £14.99.

Добре е да знаете, че всички потребителите ще имат един месец гратисен период преди да се актуализират цените. Това означава, че до края на май ще може да използвате настоящите планове, като по-скъпите абонаменти ще се таксуват от юни.

 

Още от Digital: Spotify ще поддържа HiFi аудио до края на 2021г.