Създателите на популярната услуга за стрийминг на музика са разработили нова олекотена версия на мобилното си приложение за Android, което се казва Spotify Lite. Идеята е този софтуер да заема минимално място на смартфоните и да предложи най-базовите функционалности. Другият ключов акцент в разработването на Spotify Lite е да се редуцира трафика на мобилен интернет, докато се наслаждаваме на любимите си парчета. Тук е момента да споменем, че размера на приложението е едва 15МВ. 

 

 

За сравнение стандартната версия на Spotify е с големина от приблизително 100МВ, което представлява намаление от около 85%. Една от основните функции, които няма да можете да използвате на приложението е опцията да слушате плейлистите офлайн. Spotify Lite също така прави компромис с качеството на музиката и не поддържа Extreme Quality Playback режима, информира AndroidPolice. Потребителите ще забележат и отсъствието на Spotify Connect.

 

 

Spotify Lite не позволява да избирате коя песен от плейлистата да пуснете на смартфона, а стартира в собствена последователност всички песни в нея. Компанията уточни, че това все още е бета версия и си запазват правото периодично да ъпдейтват новия си продукт. Въпреки ограниченията Spotify Lite е добро предложение за собствениците на смартфони, които нямат достатъчно памет и искат да пестят от мобилен интернет, докато слушат, когато са в движение.

 

Още от Digital: 6 неща, които трябва да знаем за новия безплатен Spotify