Spotify продължават да са предпочитана музикална услуга за милиони потребители въпреки огромната конкуренция в този сегмент. Компанията няма никакво намерение да спират дотук, а напротив планира да инвестира допълнителни средства, за да привлече интереса на авторите на музика. В официален блог пост Spotify потвърдиха официално, че придобиват иновативния стартъп Soundtrap, който също е базиран в Швеция. Финансовите параметри на сделката не бяха публикувани официално.

 

Желанието на Spotify да купят Soundtrap e провокирано от намерението им да бъдат не само платформа за слушане на музика, но и да стимулират нейното създаване, предаде TechCrunch. Въпросният стартъп предлага облачно базирано музикално студио, което включва собствена колекция от атрактивни звуци и семпли. Авторите на музика също така разполагат с възможността да свързват своите инструменти и да ги използват в създаването на нови парчета.

 

В момента Sondtrap има малък екип от 35 души, но в последните месеци събра финансиране от над $8 млн., за да продължи да функционира. Купуването на стартъпа е сигурно доказателство за желанието на Spotify да привлече вниманието на независимите артисти, като ги улесни в създаването на музика. По всичко личи, че бизнес модела на компанията предвижда тя да се позиционира като най-добрата платформа, както за дистрибуция така и за композиране на музика.

 

Вижте кои са най-добрите алтернативни на Spotify