Повечето хора свързват марката Bentley с лъскави лимузини които спират пред „червеният килим” и от тях излизат елегантни дами официални дрехи, а господа с костюми и лъснати до огледалност обувки им подават ръка и чадър в ръка при слизане.

 

Богатите знаменитости често избират Bentley

 

Холандското тунинг студио Classic Yountimer Consultancy обаче има друг поглед над това за какво може да се използва едно Bentley. Те превръщат Continental GT в офроуд машина която трябва да бъде кална, да вози хора с камуфлаж и да спира пред ловни хижи в гората до които няма път.

 

Резервната гума и халогени на покрива придават агресивна визия

 

За проекта с име „Off road” е използвано 14 годишно купе Bentley Continental GT на по-малко от 100 000км което е получило редица интересни подобрения. На първо място – изрязване на калниците и увеличаване на ширината им със специални еластични арки. Под тях има 20" All Terrain гуми с ширина 285мм, които разбира се нямаше да се поберат без  3” лифт на окачването.

 

Пътният просвет е с пъти по-висок от заводският

 

Самото то е подсилено, като са добавени и допълнителни оглаждащи елементи. Генерацията е изцяло подменена, но нещо което още на пръв поглед липса е „шнорхел”. Както знаем без него при първото влизане във вода, колата ще изгасне, защото заводският въздушен филтър ще засмуче вода, а това е пагубно за двигателя.

 

Land Rover Defender изтегля наводнено Bentley

 

Иначе самият двигател на Bentley Continental GT Off Road не е получил подобрения…а и едва ли са му нужни. За тези които не го познават добре, това е 6.0 L W12 цилиндров twin-turbo двигател с 560к.с. и 650Нм въртящ момент. Как ви се струва с офроуд машина да постигате максимална скорост от 318км/ч и ускорение от 0-100км/ч за едва 4.8сек.

От тунинг ателието още са поработили сериозно по изменянето на оптичният и аеродинамичен пакет, както и части от интериора.

Вижте още водео ревюто на смартфона Blackview BV7000 който е с красив дизайн, голям дисплей, IP68 протекция, мощен хардуер, голяма батерия и добра камера.

 

Цена

За какво ви е Bentley Bentayga, щом за в пъти по-малко пари можете да имате това. Кратка справка с пазара на автомобили втора ръка показва, че за около 60 000лв може да бъде купен запазен Bentley Continental GT. Доколкото Bentley Bentayga 6.0 W12 гони 400 000лв. и едва ли ще има възможностите на тунинг разработката извън пътя.

Ще ви припомним, че това не е първият офроуд проект на базата на Bentley Continental GT. Водещият на предаването Top Gear - James May заедно с рали пилота Kris Meeke караха по макадам подобна подготвена за Rally Ride машина.

 

Онборд камера снима James May от Top Gear в ляво и рали пилота Kris Meeke

 

Маслено зелено военно Continental GT със сериозен тунинг и клетка около купето бе представено и по време на предаването Supercar Megabuild по National Geographic.

 

 

Всъщност между него и творението на холандските тунери намираме доста прилика. Погледнете този цвят - идеално би паснал и на създаденият да оцелява дълго без зареждане телефон с огромна батерия Allo X27 който ви показахме неотдавна в подробно видео ревю.