Вижте още видео ревюто Huawei Band 6 - Фитнес гривна която може да конкурира дори смарт часовник

 

Ако следите видео ревютата на Digital.bg, вече знаете, че това на ръката ми е характерният смарт аксесоар на Huawei - Band 6. Не го определяме само като фитнес гривна, като каквато официално се лансира, защото по време на тестовете си се убедихме, че това е устройство, което спокойно може да се конкурира с повечето смарт часовници.

 

Digital.bg - технологии ,софтуер и хардуер новини

 

Дори по отношение на дизайна и размерите си, то би било предпочитано от някои дами пред по-големите умни часовници Но да не ви преразказваме всичко, което разгледахме за дизайна, размерите, използваните материали и други видими и невидими неща по корпуса на Band 6, които разгледахме в първата част на това видео ревю. За пропусналите да я гледа, директен линк сме приложили над тази статия.

А сега ще свържем Huawei Band 6 към смартфон и ще ви покажем в действие някои от най-интересните спортни и здравни приложения, които има на разположение. За целта сваляме от Huawei AppGallery безплатно приложението Huawei Health и посредством Bluetooth го синхронизираме с гривната.

 

 

Едно от основните ѝ предназначения е спорта - в това отношение Band 6 има възможност за цялостен мониторинг на различни видове спортни активности като бягане, фитнес, каране на колело, плуване и много други.

Ако погледнете гърба на кутията на Band 6, ще видите, че там са изписани някои от ключовите параметри на джаджата, които допълват фитнес режимите или пък са самостоятелни и вършат чудесна работа. Един от тях е възможността за измерване на SpO2 или иначе казано, мониторинг на наситеността на кислород в кръвта ви. Тази екстра много нашумя покрай COVID-19 пандемията и дори именно заради нея започнаха масово да се продават самостоятелни устройства, които наричаме Оксиметри.

 

Е ако си купите Huawei Band 6, няма да има нужда да си купувате отделно такова устройство, защото фитмес гривната може сама да измери процента наситеност на кислород в кръвта ви. За целта настанете се спокойно, поставете ръката си хоризонтално, влезте в това меню, активирайте и след няколко секунди ще имате реална представа дали всичко с тялото ви е ОК. Тази функция може да работи и постоянно, като при момент в който SpO2 спадне под норма, гривната вибрира и ви известява за това,

 

Благодарение на TruSeenTM 4.0 оптичната леща, която имате в долната част на Band 6, можете да правите и пълен мониторинг на сърдечният си ритъм, дори когато спите. Гривната обработва данните базирана на изкуственият AI интелект на Huawei и така проследява за здравните ви показатели Посредством Huawei Health приложението на компанията, можете не само да направите анализ на сърдечния си ритъм, но и да получите различни полезни съвети, свързани с него.

Освен тези две полезни функции, Band 6 има на разположение и TruRelax, която пък прави мониторинг на ежедневният ви стрес, като последствие също получавате съвети как да се справите с него, ако нивото му е над общоприетите норми. Според редица проучвания именно стреса е причината за много заболявания, така че ако се справите с него, превантивно ще се зашитите и от тях.

 

 

Друго много важно нещо за качественият здравословен живот е правилното и достатъчно спане. Ако за повечето хора, здравият и презареждаш сън е времето от заспиването до събуждането, реално според науката нещата стоят по коренно различен начин и човекът има различни фази на съня, които трябва да се спазват, за да бъде той пълноценен и презареждащ.

Huawei Band 6 може да прави мониторинг и на това, дори когато спите, гривната е активна и следи здравните ви показатели. Чрез TruSleep 2.0 функцията на гривната можете да разберете кога и по колко време сте били в една от четирите фази на сън - дрямка, лек, REM и дълбок сън. Последствие на база тези данни, сложният AI алгоритъм на Huawei може да ви каже дали спите добре. Ако не, той ще ви даде информация, с кой от общо шестте проблема при неправилен сън сте и ще ви даде над 200 различни съвета за подобряването му.

 

Експериментирахме по време на тестовете си и се оказа, че нито един човек от екипа ни няма идеален сън. Послушахме някои от съветите за подобряването му и определено се усеща разлика, която моментално се отразява и в таблицата с мониторинга на съня в следващите нощи.

 

 

Нямаме дама в екипа си, за да тестваме тази функция на практика, но ще споделим, че Huawei Band 6 има и още една интересна екстра. Това е менструационен календар, който дискретно напомня за настъпването на времето за месечното неразположение при дамите.