Вградената търсачка на Google Play обикновено е достатъчно добра, за да ни помогне да открием съдържанието, което искаме. Потребителите могат да намират приложения и игри съобразно техните имена, жанрове, разработчици  и много др. Ако сте обърнали внимание колкото по-активно работите с Google Play толкова по-интересни стават препоръките на Google за заглавия, които да инсталирате.

Изглежда, че и това не е достатъчно за компанията, тъй като вече се провеждат експерименти с още една нова функционалност. В случая става въпрос за допълнителни филтри. чиято цел е да улеснят допълнително начина, по който откриваме ново съдържание в онлайн магазина. 

Така например, ако сега въведете заявка в Google Play по ключова дума "Calendar" ще видите всички приложения, които я съдържат в наименованието си. Освен традиционните данни свързани с това дали дадено заглавие е платено, която версия на Android поддържа вече ще имаме повече свобода на избор. 

Филтрите на Google Play позволяват да търсим по рейтинг, между "Editor's Choice" заглавията, както и само в секцията с новите приложения.

 

 

Собствениците на смартфони могат да приложат и трите филтъра в една заявка за търсене или да използват само някои от тях. На практика с този ъпдейт ще виждаме по-атрактивно съдържание, което има по-висок рейтинг и също така е достатъчно релевантно на това, което търсим.

В случай, че се колебаете между две различни заглавия можете лесно да проверите кое от тях е одобрено от кураторите на Google или се радва на по-голяма популярност сред потребителите. Това може да стане бързо и лесно с новите филтри на Google.

Oпределени категории ще имат повече полза от интеграцията на тази функционалност. Добър пример са потребителите, които търсят музика, тъй като ще могат още при заявката си да въведете допълнителни критерии като жанрове и др.

Не е необходимо да предприемате никакви действия, тъй като Google ще актуализират автоматично профилите на всичките потребители към новата версия. Така всеки от нас ще може по-лесно да открива ново съдържание в Google Play.

 

 

Oще от Digital: Защо Google Play има най-голям принос за сигурността и успеха на Android