Broadcom са един от най-големите производители на хардуер в технологичната индустрия, който прогнозира стагнацията в този сектор да продължи и в следващите месеци. От компанията предупредиха, че търсенето на процесори е достигнало до рекордно ниски нива. Специалистите на Broadcom и външни анализатори поддържат мнението, че ситуацията ще се запази в дългосрочен план. Доклад на Gartner предвиждат 9.6% спад в приходите от продажби на полупроводници.

 

По този начин производителите на хардуер в този сегмент ще генерират около $429 млрд. през календарната 2019г., информира Reuters. Слабото търсене е провокирано от редица фактори, като огромно значение оказва търговския конфликт между САЩ и Китай. Все още не се забелязват процеси на стабилизация, които да стимулират продажбите на полупроводници в световен мащаб. Broadcom очакват тези трендове да редуцират приходите им с 5% през 2019г.


 

Въпреки това Broadcоm увериха инвеститорите, че са подготвени и проблемите няма да им се отразят в дългосрочен план. Абсолютно съща е ситуацията и с другите водещи имена в индустрията като Intel, Qualcomm и Samsung. Пазарната обстановка вероятно ще се стабилизира, когато американското и китайското правителство смекчат позициите си и постигнат търговско споразумение, което допринася за редуциране на разходите им за производство.

 

Още от Digital: Продажбите на полупроводници достигнаха най-ниските нива от десет години насам