SpaceX вече усилено работи по първия си комерсиален полет с космически туристи. Двама души са платили, за да направят обиколка около Луната с капсулата Dragon 2 на SpaceX, съобщава SlashGear. Космическото пътешествие е планирано за 2018 г. Това ще е и един от първите полети на Dragon 2 с хора. За сега капсулата се използва за пренос на товари до Международната космическа станция. Комерсиалният туристически полет все още не е сигурен. Двамата желаещи вече са платили първоначален депозит, с който да започне подготовката на полета. Предстоят физически и медицински тестове и ако резултатите от тях са добри, едва тогава ще се премине към реализиране на полета.

 

 

През това време SpaceX подготвя останалите детайли около плана. Вече е избрана площадката, която е близо до Кейп Канаверъл. Това е същата плодкат,а която НАСА използваше за мисиите Apollo. Космическите туристи обаче няма да кацнат на Луната. Те само ще направят обиколка около нея и ще се върнат обратно на Земята.

 

SpaceX не дава подовече подробности за мисията. Компанията не разкрива самоличността на космическите туристи нито колко струва разходката до Луната. Вероятно това ще стане ясно на по-късен етап, ако мисията все пак премине към фаза на реализация. Преди това да се случи обаче компанията трябва успешно да завърши тестовете на ракетата Falcon Heavy и на капсулата Dragon Version 2, която ще може да вози хора. Тези тестове трябва да се направят през тази година. Според SpaceX туристическата мисия ще ѝ позволи да събере важни данни, които да използва за основната си цел – пътуване на хора до Марс, кето Илон Мъск иска да се случи още през 2022 г.