Конкуренцията в световния пазар на смартфони е изключително сериозна и вече се отрази на някои от най-легендарните производители в индустрията. Еволюцията на технологиите се развива с толкова динамични темпове, че не всички компании успяват да се адаптират достатъчно бързо. Един от примерите е Sony, които реализираха продажбите на едва 1.3 млн. смартфона Xperia през последното тримесечие. Мобилната дивизия на японския производител продължава да регистрира загуби и изглежда Sony не успяват да намерят правилните решения.

 

Компанията вече разкри, че ще затвори Sony Mobile Communications AB и Sony Mobile Talk Forums порталите, като потребителите вече се пренасочват към други онлайн форуми на компанията. Сега разбираме, че Sony спират официално поддръжката на своя мобилен уеб сайт. В случая става въпрос за "sonymobile.com", който в кратки срокове вече няма да е активен в интернет. Вместо това потребителите вече ще бъдат пренасочвани към страницата Sony.com, съобщава XperiaBlog. Това е интересен детайл, който разкрива намеренията на Sony в пазар на смартфони.

 

 

 

Спирането на уеб сайта, който от десетилетие показва актуална информация за новите мобилни продукти на Sony донякъде не е изненада за анализаторите. Компанията вече прогнозира, че ще реализира едва 700 хил. продажби през първото тримесечие на годината. Sony са силно засегнати от голямата конкуренция в пазара на смартфони и могат да променят нещата единствено с премиерата на тазгодишните си флагмани с Android. Камерите винаги са били отличителна характеристика на смартфоните Xperia, като добавянето на поддръжка за 5G и ексклузивни PlayStation функции могат само да помогнат на Sony.

 

Още от Digital: Kои смартфони на Sony ще получат ъпдейт към Android 10