Sony Xperia XZ4 е новият флагман на компанията в пазара на смартфони, който ще видим за първи път на MWC 2019 в края на месеца. Събитието ще се проведе между 25 и 28 февруари и това се очертава като един от най-интересните модели на изложението в Барселона. Sony Xperia XZ4 ще е оборудван с голям 6.5-инчов OLED дисплей, който поддържа QHD+ резолюция от 3360х1440 пиксела и съотношение на екрана от 21:9. Компанията също така е патентовала търговската марка "CinemaWide".

 

Информацията бе публикувана от холандското онлайн издание LetsGoDigital, което твърди, че именно предстоящият флагман ще е първият модел със "CinemaWide" екран. Самият термин е свързан с нетрадиционния за мобилната индустрия формат 21:9, който ще превърне смартфона в оптимален избор за гледане на мултимедия, работа с приложения и игри. Големият дисплей също така ще улесни редактирането и добавянето на специални ефекти към снимките, които правите от устройството. 

 

Допълнително ще разберем какви подобрения ни очакват в "CinemaWide" дисплеите, както и дали ще намерят място и в други смартфони на Sony. Oстаналите спецификации включват Qualcomm Snapdragon 855 процесор, 6GB RAM и батерия с мощност от 4400mAh. Според непотвърдена информация Xperia XZ4 ще има и класическия 3.5-милиметров аудио жак. Остава да се въоръжим с още търпение, за да разберем какви други подобрения ни очакват в тазгодишния флагман на Sony в пазара на смартфони.

 

Oще от Digital: Тройната камера на Sony Xperia XZ4 ще има сензор с 52MP резолюция