Sony се превърна в една от компанията, която предпочете да не бъде особено активна на изложението CES 2019. Японският производител също така провежда последни тестове финалната версия на следващия си флагман в пазара на смартфони. Ако всичко върви по план официалната премиера на Sony Xperia XZ4 ще стане факт по време на МWC 2018. Припомняме ви, че мобилния конгрес ще се проведе в Барселона между 25 и 28 февруари.

 

Данните бяха потвърдени официално от Дон Меса, който работи като вицепрезидент на маркетинговия отдел в Sony Mobile. В своето изявление той сподели, че Sony извършват структурни промени в мобилната си дивизия и се надяват Xperia XZ4 да се превърне в един от най-успешните им продукти досега. Изборът на MWC 2019 е основната причина компанията да не представи друг смартфон по време на CES 2019, съобщава DigitalTrends.

 

 

Любопитен факт е, че компанията няма да представи компактна версия на Xperia XZ4. Новият смартфон ще работи с Qualcomm Snapdragon 855 процесор и ще има 6.5-инчов дисплей със съотношение на екрана от 21:9. Големият въпрос около устройството е дали ще осигурява поддръжка за 5G мрежи и с каква резолюция ще бъдат основните камери. Все пак няма да се налага да чакаме твърде дълго, тъй като след няколко седмици ще бъде официалната премиера на тазгодишния флагман на Sony.

 

Oще от Digital: Sony Xperia XZ4 ще бъде първият смартфон с процесор Qualcomm Snapdragon 855