Sony подготвят премиерата на няколко атрактивни устройства, които ще видим след дни на предстоящото изложение MWC 2019. Най-голям интерес предизвиква Xperia XZ4, но освен този флагман ще бъдат показани още няколко смартфона от средния клас. Вече ви информирахме, че Sony ще представят смартфоните Xperia XA3 и XA3 Plus като Xperia 10 и Xperia 10 Plus. Популярният блогър @еvleaks публикува информация за още една промяна в стратегията, която подготвя компанията на мобилния конгрес. 

 

Въпреки очакванията Sony няма да представят новите си устройства като част от серията Xperia XZ, а смартфоните вече ще се казват Xperia 1, предаде TechRadar. Наличието на цифрата "1" в името не е случайна и изглежда, че целта на този бранд е да постави нова ера в еволюцията на Sony в мобилната индустрия. Все още не разполагаме с информация за конкретните технически спецификации на Xperia 1. В интернет се появи снимка, от която разбираме, че модела ще се продава в Purple цвят.  

 

 

Другото, което веднага прави впечатление е тройната задна камера, която е разположена вертикално.  Устройството се очаква да предложи CinemaWide дисплей със съотношение на екрана от 21:9. Сензорът за пръстов отпечатък е вграден в рамката, където вероятно ще има бутон за активиране на Google Assistant. В заключение ще отбележим, че Sony Xperia 1 се очаква да има Qualcomm Snapdragon 855 процесор, 6GB RAM и 128GB вградена памет. Операционната система със сигурност ще бъде Android 9.0 Pie.

 

Oще от Digital: Sony обмислят да спрат производството на смартфоните Xperia Compact