Sony Xperia XZ2 е един от новите смартфони на компанията, които ще видим в началото на следващата година. Въпросният модел ще е позициониран в най-високия ценови клас и ще има безрамков дисплей и по-малки размери от сегашните устройства от серията. Премахването на рамките осигурява повече пространство за игри и мултимедийно съдържание. Това означава, че Sony Xperia XZ2 ще предложи по-голям дисплей и по-компактен корпус, което ще улесни работата на потребителите с една ръка.

 

 

Новите данни разкриват, че предстоящия смартфон ще е с размери от 149х74х7.5 милиметра. За сравнение при Sony Xperiа XZ1 тези стойности са съответно 148х73.4х7.4 милиметра. Разликата е минимална, но безрамковия дизайн ще позволи на Xperia XZ2 да предложи 5.7-инчов дисплей с 4K резолюция, вместо 5.2" панел на своя предшественик, информира SlashGear. Все още не разполагаме с детайли за другите технически характеристики на устройството. 

 

Moжем да сме сигурни, че Xperia XZ2 ще работи с Android 8.0 Oreo. Следващият смартфон от висок клас на Sony вероятно ще бъде представен на едно от големите технологични събития през 2018г. Припомняме ви, че CES 2018 ще се проведе в Лас Вегас между 9 и 12 януари, а MWC 2018 ще се състои в края на февруари в Барселона. Ще е интересно да разберем какви други новости ни очакват в Xperia XZ2 особено по отношение на камерите.

 

Вижте как смартфоните Sony ще имат нов дизайн през 2018г.