Вече ви информирахме, че бъдещите смартфони Sony Xperia ще имат гъвкави OLED дисплеи на LG. Компанията планира да има силно присъствие на MWC 2018, което стартира на 26 февруари в Барселона и на него ще видим нови членове на популярната серия. Публикация на Three Ireland, които са един от най-големите мобилни оператори в страната разкрива, че "скоро ни очаква премиерата на Xperia XZ2". Данните потвърждават, че това ще е един от новите смартфони на Sony на събитието.

 

Въпросният модел ще наследи Xperia XZ1, който бе представен през миналата година и също както него ще бъде оборудван с дисплей, който поддържа Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. Очаква се големината му да е от порядъка на 5.2 инча, информира PhoneArena. Eдва ли ще е изненадващо, ако устройството има водоустойчиво покритие и ново поколение камера сензори на Sony. Много е вероятно Xperia XZ2 да работи с Android 8.0 Oreo и да използва Snapdragon 845 процесор.

 

Sony ще покажат за първи път и луксозния и мощен Xperia XZ Pro, който има 5.7-инчов дисплей с 4K резолюция и ще е позициониран в най-скъпия ценови клас. Анализаторите са на мнение, че двата модела ще споделят някои от ключовите си технически характеристики. По всичко личи, че Sony ще са една от най-активните компании по време на MWC 2018, където може да видим и други нови представители на популярната серия.

 

Вижте как да настроим няколко потребителски профила в смартфон с Android