Sony представиха официално смартфона Xperia XZ2 Premium, който предлага впечатляващ 4K HDR дисплей и нова система с двойна задна камера, позволяща снимане дори при почти пълна тъмнина. Устройството запазва дизайна на своя предшественик Xperia XZ2, който бе представен в края на февруари със стъкления заден корпус и извитите рамки около дисплея. Новият смартфон предлага по-добро аудио качество, усъвършенствана камера и поддържа по-висока резолюция. Дисплеят е с диагонал от 5.8 инча с 4K резолюция и съотношение на екрана от 16:9, информира DigitalTrends.

 

Вградените високоговорители в Xperia XZ2 Premium са най-мощните от смартфон на Sony досега, а батерията е със заряд от 3450mAh. Моделът се захранва от мощен Qualcomm Snapdragon 845 процесор, който е допълнен от 6GB RAM. Sony Xperia XZ2 Premium работи под управлението на Android 8.0 Oreo и е базиран на уникалната Dynamic Vibration системата, която за първи път видяхме в Xperia XZ2. Тази иновация позволява дисплея да вибрира при определени промени със звука, като например изстрел с пистолет във филм или сблъсък на автомобили в дадена мобилна игра.

 

 

Sony Xperia XZ2 Premium е оборудван с две 19 и 12-мегапикселови камери с 1/2.3" Еxmor RS обективи в задната част. Основният сензор снима цветно, а допълнителният прави монохромни изображения. Sony използват черно-бели снимки от втората камера, за да уловят повече светлина и след това комбинират данните в една снимка с AUBE Fusion Image процесор. Така Xperia XZ2 Premium позволява запис на снимки с ISO 51200 и 12800 при видео клипове, а това са стойности, които не се поддържат от друг смартфон на пазара. Предвидена е опция за запис на Slow Motion видео със скорост от 960fps.

 

Още от Digital: Бъдещите смартфони Sony Xperia ще имат гъвкави OLED дисплеи на LG