Вече ви информирахме, че Sony Xperia Z5 Premium е първият смартфон с 4K HDR дисплей и камера със собствена памет в технологичната индустрия. Най-мощният модел от гамата Xperia досега се захранва от Snapdragon 835 процесор, с който ще работят и новите Samsung Galaxy S8/S8+. Последните данни разкриват, че Xperia XZ Premium ще може да се купи от потребителите от 7 май. Цената му на европейския пазар ще е от порядъка на €745, предаде AndroidHeadlines.  

 

Новият смартфон предлага елегантен дизайн, който се дължи на метални и стъклени компоненти и доразвива визията на предните модели от гамата. Sony Xperia XZ Premium има впечатляващ 5.5-инчов дисплей с 4K резолюция, 4GB RAM и 64GB вградена памет, която може да се увеличи допълнително с microSD карта. Батерията е със заряд от 3230mAh и се възползва от новата версия на Stamina режима на Sony. Устройството работи с Android Nougat и предлага редица други подобрения. 

 

Любителите на мобилната фотография могат да работят с новия 19-мегапикселов камера сензор на Sony, a в предната част има 13МР oбектив за селфита и видео разговори. Новият модел е IP68-сертифициран, което осигурява защита срещу прах и вода. Най-интересните характеристики на Sony Xperia XZ Premium са елегантният дизайн, впечатляващия дисплей, новата камера и мощния Snapdragon 835 процесор на Qualcomm. 

 

Вижте кога смартфоните на Sony ще получат ъпдейт към Android 7.0 Nougat