Sony продължават да работят усилено над софтуерните ъпдейти към Android Pie за смартфоните Xperia. През последните дни компанията стартира разпространението на актуализациите за собствениците на Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact. Японският производител потвърди, че започва да ъпдейтва още три устройства от популярната си серия. Това са Sony Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 и Xperia XZ1 Compact, информира SonyMobile. 

 

От компанията уточниха, че започват актуализациите на 26 октомври и ще са необходими няколко седмици да достигнат до всички потребители. Аndroid 9.0 Pie предлага редица нови функции, които оптимизират работата и гарантират по-дълъг живот на батерията. За да проверите дали ъпдейтите са достъпни за вас трябва да отворите менюто с настройки и да скролнете до "About Phone" секцията, където ще намерите информацията. 

 

 

Ъпдейтите за Sony Xperia XZ2 Premium ще стартират след около десетина дни. Собствениците на другите смартфони от средния клас ще трябва да се въоръжат с още търпение. Следващите три модела, които ще получат Android Pie са Xperia XA2, XA2 Ultra и Xperia XA2 Plus. В заключение ще отбележим, че разпространението за тях, обаче е планирано да започне на 4 март 2019г.

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Sony ще получат ъпдейт към Android 9.0 Pie