Японският производител е доста активен на изложението CES и планира да спази традицията и през настоящата година. Sony сега потвърдиха, че ще проведат собствена пресконференция в Лас Вегас на 7 януари. Припомняме ви, че това е само ден преди официалния старт на технологичното събитие. Основен акцент за компанията се очаква да бъде нова серия смартфони с Android. Много е вероятно да научим и повече за плановете им за популяризиране на 5G технологията. 

 

Конференцията на CES 2019 е подходяща възможност да видим за първи път Sony Xpeira XA3 и неговата по-голяма версия Xperia XA3 Ultra. Sony ще използват събитието и за премиерата на още един модел, който се казва Xperia L3. Tрите устройства ще са фокусирани в различни ценови класове, но ще споделят много от техническите си характеристики. Смартфоните ще имат дисплеи със съотношение на екрана от 18:9 и елегантни корпуси от алуминий и стъкло. 

 

 

Трите устройства ще работят с Android 9.0 Pie, но няма да включват поддръжка за 5G мрежи. Първият смартфон на компанията с технологията ще бъде представен на по-късен етап от 2019г. Официалните им продажби на пазара ще стартират в началото на февруари. По време на пресконференцията на Sony в навечерието на CES 2019 ще разберем и каква ще е цената на Sony Xpeira XA3, Xperia XA3 Ultra и Xperia L3 в Европа.

 

Oще от Digital: Смартфоните Sony Xperia XA3, Xperia XA3 Ultra и Xperia L3 ще бъдат представени на CES 2019