Вече ви информирахме, че Sony планират да представят по-малко смартфони през 2016г., като сега в интернет се появиха данни за един от моделите на компанията, които ще видим на пазара в следващите месеци. В случая става въпрос за устройство, което ще се казва Xperia M Ultra и както то подсказва ще привлича вниманието на потребителите с голям дисплей с диагонал от 6 инча, който поддържа Full HD резолюция. Другата интересна характеристика на смартфона ще е живота на батерията, тъй като тя ще е с внушителния капацитет от 4280mAh, което ще го превърне в един от най-добрите модели по този показател на пазара, предаде gsmarena. 

 

Sony Xperia M Ultra се захранва от Snapdragon 652 процесор на Qualcomm, който е допълнен от 3GB LPDDR4 RAM модул и вграден капацитет за съхранение на данни от 32GB. Бъдещите собственици на смартфона ще могат да правят снимки с максимално качество, благодарение на 23-мегапикселовата камера в задната част, както и на 16МР сензор за селфита отпред. Устройството е оборудвано със сензор за пръстови отпечатъци, както и от новия USB Type-C конектор и също така ще работи под управлението на Android 6.0 Marshmallow.

 

Все още не знаем дали Xperia M Ultra ще включва водоустойчиво покритие, както и другите представители на тази гама, като последната характеристика, за която имаме сега информация е технологията Quick Charge 3.0. С оглед на техническите спецификации можем да предположим, че той ще е позициониран в средния ценови сегмент, но засега не разполагаме с детайли кога да очакваме премиерата му на пазара. Sony Xperia M Ultra вероятно ще се превърне и в най-големия смартфон на Sony, който ще видим през тази година и ще допълни новата серия Xperia X серия, която вече включва три атрактивни модела.

 

Вижте Sony ще представят първия в света смартфон с HDR дисплей