Sony подготвяха премиерата на премиум смартфон на мобилния конгрес в Барселона. Отмяната на MWC 2020 заради коронавируса закономерно постави въпроса кога ще бъде представено устройството. Този модел се очаква да дебютира като Xperia 5 Plus или Xperia 1.1. Компанията също така иска да разнообразни портфолиото си от смартфони с Android с още едно атрактивно предложение в средния ценови клас. Това е Sony Xperia 9, който се разработва като наследник на Sony Xperia 10

 

Oт GizmoChina разкриват допълнителни детайли за смартфона. Нова снимка разкрива дизайна на Sony Xperia 9 и потвърждава наличието на тройна задна камера. Въпросните сензори са разположени вертикално и на този етап не разполагаме с информация за техническите спецификации. Няма да е изненадващо, ако Sony използват нови камери сензори в Xperia 9, за да се конкурират по-успешно. Снимката показва още безрамков дисплей, LED светкавица на гърба, както и NFC лого.

 

 

Teхнологията е подходяща за извършване на мобилни плащания. Sony Xperia 9 ще работи с Android 10, но не разполагаме с детайли за хардуера. С оглед фокуса върху средния ценови клас е възможно устройството да се захранва от Qualcomm Snapdragon 765 процесор. Този чип има 5G модем и предлага някои от най-добрите функции на Snapdragon 865. Остава да разберем кога Sony ще представят официално смартфона, за да разберем колко ще струва Xperia 9 на европейския пазар.

 

Още от Digital: Sony ще представи новите си смартфони в Интернет вместо на MWC 2020