Sony представиха официално новата си серия смартфони на мобилния конгрес в Барселона в края на февруари. Още тогава се появиха спекулации, че се работи над още един модел, който да допълни Sony Xperia 1, Xperia 10 и 10 Plus. Въпросното устройство се казва Xperia 4 и сега разбираме повече детайли за неговите технически спецификации. Данните бяха публикувани от Sumahoinfo и ни разкриват, че смартфона ще бъде мощен колкото Sony Xperia 1, съобщава GizChina.

 

Предстоящият модел ще е оборудван с 5.7-инчов дисплей, който поддържа Full HD+ резолюция от 2520х1080 пиксела при съотношение на екрана от 21:9. Това е стойност поддържана и от другите три модела от новата серия на Sony. С огледа размерите им, обаче Xperia 4 ще се превърне в най-компактното устройство. Пълните размери ще бъдат 149.5х65х9.4 милиметра, като е предвидено и покритие, предпазващо от вода и прах. Операционната система ще бъде Android 9.0 Pie.

 

 

Бързата скорост на работа ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 710 процесор, който ще е допълнен от 4GB RAM. Вградената памет е 64GB, но ще може да се увеличи със слот за microSD карта. Батерията е 2800mAh, като в задната част има двойна камера, но не знаем каква ще бъде резолюцията. В момента това са всички детайли, с които разполагаме за Sony Xperia 4, като очакванията са потребителите да избират между версии в Silver, Black, Purple и Red цветове.

 

Oще от Digital: Sony Xperia 1, Xperia 10 и 10 Plus са новите смартфони на компанията