Вече ви информирахме, че Sony Xperia 2 ще бъде първият смартфон с технологията S-Cinetone. Сега разбираме още повече детайли за предстоящото устройство. На първо място трябва да отбележим, че Sony ще продължат да следват стратегията да представят по два модела в рамките на една календарна година. Именно заради това IFA 2019 ще е събитието, на което компанията ще ни покаже дългоочаквания Sony Xperia 2.

 

Официалната пресконференция на Sony ще се проведе на 4 септември, когато вероятно устройството ще бъде показано за първи път. В задната част отново ще има тройна задна камера, както при Xperia 1. Този път сензорите ще са позиционирани в горния ляв ъгъл, а не в централната част, съобщава Pocket-Lint. Сензорът за пръстов отпечатък също така ще бъде интегриран в рамката около дисплея на смартфона.

 

 

Новият модел ще има 6.1-инчов дисплей с Full HD+ резолюция, вместо 6.5" eкран с 4К резолюция на Xperia 1. Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 855 процесор с 6GB RAM и 128GB памет. Според непотвърдена информация камерите в задната част ще поддържат 12-мегапикселова резолюция. Потребителите ще могат да избират между черна, синя и червена версия на Sony Xperia 2, когато стартират продажбите на пазара.

 

Още от Digital: Какво трябва да имаме предвид когато избираме нов смартфон